«

»

info – Hůrka na Google Street View

Americká společnost Google, Inc. od 25. května 2007 doplňuje své internetové mapy o možnost tzv. Street View (pohledu z ulice). V praxi to znamená to, že kromě dnes již běžného pohledu na mapu a leteckých snímků krajiny je možno se dívat na vesnice, města a okolí z běžné lidské perspektivy.

Toto umožnila technologie optického snímání okolního prostoru pomocí devíti směrových kamer zabudovaných v nástavbě nad osobním automobilem, který projíždí krajinou, vesnicemi a městy. Panoramaticky, počítačově spojený, obraz je snímán z výšky 2,5 metrů nad zemí asi po každých 10 metrech pohybu. Celkově je zachyceno 360° horizontálního a 290° vertikálního obrazu. Zprvu byly obrazy snímány z několika měst v USA, později se začal přidávat zbytek světa. Více informací na Wikipedii.

V zimě a na jaře roku 2012 automobil se speciální nástavbou projel velkou část silnic v České republice. Doposud byly takto u nás nasnímány ulice krajských měst. Dnes je možno se podívat téměř do každé obce a vesnice v republice.

Prohlédněte si Hůrku pomocí Google Street View.


4 komentáře

skrýt

  1. admin napsal/a:

    Kauly na Google Street View 😉 Klikni (je třeba na mapě couvnout víc ke školce a zvolit „srpen 2011“)

    Opera 12.02 Windows XP
    1. admin napsal/a:

      Tak Hůrka byla později nafocena znovu a Kauly se náchází tentokrát ZDE (zaškrtnuto „září 2011“).

      Opera 12.17 Windows 7
  2. Segi napsal/a:

    Akorát škoda, že do zahumení, drážek, na vitovsko a na kupak nezajeli.
    Ale k hospodě dole jo… Bobr má prsty ve všem X-)

    Jinak fajný článek, dá se projít po Hůrce, i když prší 🙂

    Opera 12.02 Windows 7
    1. admin napsal/a:

      ..aneb každý má prsty v bobrovi…

      Opera 12.02 Windows XP

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zobrazena.

K formátování textu můžete použít tyto formátovací HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>