«

»

foto – Myslivecký hon a Štěpánská poslední leč

Myslivecké sdružení Hůrka uspořádalo ve čtvrtek 26. prosince 2013 myslivecký hon a Štěpánskou poslední leč.
Jako již tradičně hon začínal od 8 hodin v prostorách bývalé školy a na asfaltovém hřišti. Ke snídani byla připravena zelná polévka a čaj. Po nástupu a zahájení se střelci a honci vydali do Stříbrnice přes Vitovsko, vytvořili rojnici a tlačili zvěř podél potoka a skončili u pískovny. Další lečí byl Horecký kopec. Po kopci se účastníci honu občerstvili klobáskou a čajem u odchovny bažantů. Třetí leč proběhla Panským lesem směrem od koupaliště. Od Vlčnova se následně tlačila zvěř Boří směrem k Hůrce. Pátou lečí honci vyháněli zvěř z Horeckého kopce směrem na bažantnici.
Stříleli se bažantí kohouti, zajíci a liška. Ve výřadu bylo 1 srnčí, 3 zajíci, 42 kohoutů a 1 slepice.
Po slavnostním ukončení honu se všichni vydali cestou ke školce, kde byl připravený guláš, pivo a jiné občerstvení.

Zábava Štěpánská poslední leč pak začala od 17 hodin v sále školky. V 18 hodin byl do mysliveckého společenstva slavnostně pasován František Pentrák. Přítomní hosté se mohli těšit na dančí guláš, čepované pivo, alko i nealko nápoje. Jako každoročně byla připravena bohatá tombola se zvěřinou s kusem srnčího jako hlavní cenou. Večer hudebně provázel Milan Býček.

Foto Daniel Glogar, Vlastimil Bajza a Ladislav Segeťa.


Fotoalbum ke stažení (.zip, 136 MB)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zobrazena.

K formátování textu můžete použít tyto formátovací HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>