«

»

Myslivecké odpoledne 2011

Areál bývalé školy v Hůrce v sobotu 25. června 2011 hostil „Myslivecké odpoledne“ pořádané myslivci z Hůrky u příležitosti 60. výročí založení myslivecké organizace v obci.

Akce začala hodinu po poledni skladbou zahranou trojicí trubačů z Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně. Zároveň byla v kulturní místnosti otevřena výstavka o historii myslivosti v Hůrce, návštěvníci mohli nahlédnout do fotografií i filmových záznamů zachycující činnost organizace v průběhu desítek let.

Po myslivecko-uměleckém okénku do tajů dechových tónů zahranými studenty univerzity, následovala přednáška o psích plemenech šlechtěných pro různé lovecké činnosti.

U ukázky psí agility (překážkový běh se psovody z týmu Agi Divoši) se mohly zapojit i děti, samy se stát psovody a cvičit.

Následovala sokolnická ukázka loveckých dravců.

Děti, mládež i všichni ostatní si mohli vyzkoušet střelbu ze vzduchovky a z luku do terče.

Byla vyhlášena tombola se srnčím kusem v hlavní ceně. Celý den se o žaludky návštěvníků výtečně staraly naše kuchařky, na výběr bylo několik mysliveckých specialit.

Celý večer k poslechu i tanci hrál Milan Býček.

Během celého odpoledne se střídalo slunečné počasí s hustým deštěm, který ustal až k večeru. V devět hodin večer se zapálil táborák, který díky vydatnému dokrmování hořel až do pozdních nočních hodin.

Organizátoři děkují sponzorům:
DPOV a.s. Přerov, Polešovský Břetislav
Kroutilová Jana s.r.o.
Motýl media s.r.o.
Tonak a.s.
Členové mysliveckého sdružení Hůrka
Adamcovi
Čelechovský Václav a Věra
Dorazil Petr
Dorazilová Ludmila
Fusek Martin
Glogarovi Daniel a Jana
Hanouskovi Jiří a Alena
Kachel Dušan
Kresánek Zbraně a střelivo
Segeťovi Ladislav a Marie
Tomčák Radek, Bar Coolna

3 komentáře

skrýt

  1. Tonda napsal/a:

    Místní myslivci, příjemně překvapeni hojnou účastí místních a dalších hostů na „mysliveckém odpoledni“, děkují všem hasičům, kterí pomáhali při přípravě této akce. Zvláště pak Dušanu Kachlovi, Danu Glogarovi a Láďovi Segeťovi ml. Dík patří všem účastníkům programu a především našim kuchařkám, které připravily na 400 porcí jídel, které se prodaly. Úspěšná byla také tombola, do které přispěli svými dary mnozí spoluobčané a podnikatelé.
    Myslivecký hospodář.

    Opera 11.50 Windows XP
  2. Terka napsal/a:

    Chválím a děkuji za krásné myslivecké odpoledne a super večer s hudbou. Už jsem se dlouho nepobavila s tolika super myslivci:) Organizace a jídlo za velkou 1*. Doufám, že naši myslivci zase něco zorganizují.
    Díky a zdravím

    Opera 11.50 Windows XP
  3. Segi napsal/a:

    Posílal sem odkaz na fotoalbum i na Agi Divoše z Louček u Oder. Akce se jim i přes ten déšť X-) líbila a že se těší na nějaké další setkání… Pořádají 10. září na hřišti v Loučkách závody, komu se líbili, může se mrknout.
    Jinak velká pochvala za povedenou akci všem organizátorům, myslím, že mluvím za všechny zúčastněné 🙂
    Jirka

    Opera 11.50 Windows XP

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zobrazena.

K formátování textu můžete použít tyto formátovací HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>