V sobotu 5. dubna 2014 jsme zabíjeli prase.
Po sedmé ráno jsme ho pichli, vykrvili a převezli do stavení. Rozburané jsme jej měli o půl deváté, výrobky jsme měli hotové ve dvě odpoledne. Dělaly se celé kýty, paštika, tlačenka, jitrnicový prejt, švarky, sádlo a černá polévka. Zájemci si mohli koupit prejt, vyšvařené sádlo, škvarky nebo polévku. Zbývalo jenom namlet klobásky a oudit maso a špekové poltky. Výrobky se zužitkují při kulturních a jiných akcích.
Fotoalbum ke stažení (.zip, 39 MB)
2 komentáře
skrýt
admin napsal/a:
15.4.2014, 8.34 (UTC 1)
Krásné prasca, škoda ho zožrat….
Terka napsal/a:
16.4.2014, 17.36 (UTC 1)
Krásná pánská jízda:) Ale všechna čest, práce šla klukům hezky od ruky, a jak přísloví praví: „Jak k dílu, tak k jídlu“:)