«

»

foto – Oslavy sv. Floriána na Starém Jičíně

V neděli 6. května 2012 proběhly každoroční oslavy svatého Floriána pořádané okrskem sborů dobrovolných hasičů Starý Jičín.

Oslavy začaly v 7.45 mší v kostele sv. Václava na Starém Jičíně, kterou společně s ministranty odsloužil P. Petr Dokládal. Po mši se shromáždil průvod složený z vlajkonošů, dechové muziky pana Pospěcha, pátera a uniformovaných dobrovolných hasičů místního okrsku. Průvod se rozešel od fary kolem školky dolů k náměstí, které jednou obešel a jal se ke Starojicko-Vlčnovské hasičárně. Cestou hrála muzika a účastníci pochodovali do rytmu.

Po příchodu na dvůr hasičárny se hasiči seřadili a zahrála česká státní hymna. Po rozchodu následovalo občerstvení v sále hasičárny. Podával se guláš, pivo a další pochutiny.

Tuto květnovou neděli bylo zrána zamračeno, ale ani do konce dne nebyly žádné přeháňky. Bylo o poznání tepleji než minulý rok, kdy kromě deště provázely oslavy také nízké teploty.


Fotoalbum ke stažení (.zip, 73 MB)

2 komentáře

skrýt

  1. Segi napsal/a:

    Docela se mi líbí, že se ta tradice udržuje. Dokonce i s malým zásahem na konci 🙂
    Jinak fotky vypadají dobře, objektiv s malým ohniskem udělá svoje… hlavně ta z pavlače hasičárny – takový netradiční pohled… jak šachové figurky 😀

    Opera 11.64 Windows 7
    1. Terka napsal/a:

      Ahojky Láďíku, moc díky za super krásné fotečky:) Vypadám tam opravdu jako „člověk“ – moc dobrý fotograf:))) Tak doufám, že se sejdeme se stejně super partou i příští rok.
      Mějte se – váš pokladník

      Internet Explorer 6.0 Windows XP

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zobrazena.

K formátování textu můžete použít tyto formátovací HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>