«

»

pozvánka – Noc kostelů

Již počtvrté se uskuteční Noc kostelů, která bude letos v pátek 1. června 2012.
Zapojí se do ní 1240 kostelů po celé republice, v Diecézi ostravsko-opavské 112 a v okrese Nový Jičín 17.

Kostel sv. Bartoloměje, Odry

Poutníci, kteří o této „Noci“ navštíví některý z otevřených kostelů v ostravsko-opavské Diecézi, se mohou opět těšit na zpřístupnění běžně nepřístupných prostor jakými jsou krypty, věže kostelů, sakristie a na pestrý doprovodný program, který bude určen v odpoledních hodinách také dětem. Program bude tvořen převážně koncerty, prohlídkami, vystoupeními a výkladem historie. Kostely budou zpravidla otevřeny od 18.00 do 24.00. Podrobný program kostelů v novojičínském okrese naleznete na oficiálních stránkách Noci kostelů.

Výstavka v kostele Nejsvětější Trojice, Kamenka

Pro všechny již přihlášené kostely se dne 3.5.2012 v 16.00 uskuteční „Setkání pořadatelů Noci kostelů“ a to v budově Biskupství ostravsko-opavského, Kostelní náměstí 1, Ostrava. Na tomto setkání budou předány propagační materiály, sdíleny užitečné zkušenosti z minulých let a budou zdůrazněny také novinky pro letošní rok.

V loňském roce se do Noci kostelů v České republice zapojilo 939 kostelů, ve kterých připravili pořadatelé pro návštěvníky více než 5 000 programů. O mimořádném zájmu veřejnosti o akci svědčí i více než 300 000 návštěvnických vstupů zaznamenaných během večera a noci.

zdroj: www.nockostelu.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zobrazena.

K formátování textu můžete použít tyto formátovací HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>