«

»

foto, video – Den otevřených dveří ve Státním okresním archivu v NJ

U příležitosti Mezinárodního dne archivů (9.6.) byl 7.-8. června 2012 pro veřejnost otevřen Státní okresní archiv v Novém Jičíně.
Program byl rozdělen do tří dnů.
Ve čtvrtek a v pátek byly připraveny komentované prohlídky po budově archivu. Dopoledne byly vyhrazeny pro školy, pro věřejnost zas odpolední hodiny. Během prohlídky si školáci mohli vyzkoušet sestavit a namalovat svůj erb a vytvořit si základ rodové heraldiky. Kromě dokumentů a zařízení, se kterými pracovníci archivu běžně pracují, byly v dnech otevřených dveří také k vidění ukázky nejstarších listin archivního souboru zdejšího archivu, které se vrátily z konzervačních dílen a nejsou veřejnosti běžně přístupné.
V sobotu pak v 10 hodin ředitel archivu PhDr. Karel Chobot přednesl v přednáškovém sále prezentaci nazvanou „Po kom se jmenují novojičínské ulice – Kdo byl Dostál Bystřina?“.
Rád bych tímto poděkoval všem zúčastněným a hlavně panu Ladislavu Segeťovi ml. za vytvoření nástěnné prezentace Hůrka a firmě Alsyko Security, s.r.o. za vytištění. Daniel Glogar.


Fotoalbum ke stažení (.zip, 25 MB)
Reportáž v pořadu Novojičínský Expres, televize Polar (11.6.2012)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zobrazena.

K formátování textu můžete použít tyto formátovací HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>