«

»

info – Měření úniku tepla z domu termovizí

Infračervená termografie je vědní obor, který se zabývá analýzou rozložení teplotního pole na povrchu tělesa, a to bezkontaktním způsobem. Úkolem termografie je analýza infračervené energie vyzařované tělesem. Termografickým měřicím systémem lze zobrazit teplotní pole měřeného objektu, ale pouze na jeho povrchu. Zdroj Wikipedie.

Termokamera FLUKE TiR1


Použití termovize v současnosti
hledání úniků tepla z budov
sledování požáru a tepelných ohnisek
kontrola elektrických vedení a jejich poškození
určení poruchy vyhledáním nehomogenit teplotního pole
neinvazivní detekce zánětů pod kůží
měření rozložení teploty pro účely vědy a výzkumu
automatizace procesů
detekce pohybu osob v zabezpečených objektech
noční vidění
armádní technika

Termogram rodinného domu

Společnost IP Izolace Polná, s.r.o. se specializuje na eliminaci úniku tepla z budov. V současné době nabízí zdarma měření úniku tepla termokamerou. Akce trvá do 15.11.2012 (do té doby je nutné si tuto prohlídku u společnosti objednat). (Akce prodloužena do 15.11.2012.) Podmínkou je vlastnictví domu nebo objektu s dutým trámovým stropem bez izolace anebo nevyužitou půdou bez izolace nebo se starou izolací ve stropě nebo na půdě, která již optimálně neizoluje. Více informací a objednávka zde.

Termovize ledního medvěda

Výstupem z termovizní kamery je infračervený snímek, odborně termogram. Dle přiložené spektrální stupnice lze vizuálně objevit místa úniku tepelné energie z domu. Termokameru lze použít i v místnostech – kde jsou důležitá, oproti snímku zvenku, zase studená místa.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zobrazena.

K formátování textu můžete použít tyto formátovací HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>