«

»

foto – Vesnice roku 2013

Vážení spoluobčané,
naše vesnice se letos zúčastnila soutěže „Vesnice roku 2013“.

Tuto soutěž pořádá Ministerstvo pro místní rozvoj, Spolek pro obnovu venkova, Svaz měst a obcí ČR a Ministerstvo zemědělství. Cílem soutěže v Programu obnovy venkova je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého domova, zveřejnit rozmanitost a pestrost uskutečňovaných programů obnovy vesnic a upozornit širokou veřejnost na význam venkova.

Letos se přihlásilo 273 obcí ze třinácti krajů České republiky (za Moravskoslezský kraj 12 obcí, pozn. red.). Všechny přihlášené obce byly v měsíci květnu a červnu hodnoceny v krajských kolech. Do celostátního kola postoupila za každý kraj vždy jedna obec, které bude udělená Zlatá stuha. Vítěze celostátního kola a nositele titulu Vesnice roku 2013 oznámí ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský dne 14. září 2013 v Luhačovicích v rámci konání Mezinárodního dětského folklorního festivalu „Písní a tancem“.

Naše obec v celkovém hodnocení krajského kola velice dobře obstála a s radostí si Vám dovoluji oznámit, že jsme získali titul Vesnice roku Moravskoslezského kraje 2013.

Chtěl bych poděkovat Vám všem, občanům obce, zástupcům spolků a občanských sdružení, podnikatelům, osadním výborům, zastupitelům a zaměstnancům obce, škole, školce, neformálním sdružením, kteří se aktivně zapojili nejen do příprav, ale i do prezentace svých rozmanitých činností a úspěchů. I když nám počasí opět, stejně jako v loňském roce, nepřálo, zanechali jsme na komisi ohromující dojem. Komisi zaujal především koncepční přístup k rozvoji obce, vyvážená podpora jednotlivých místních řástí, příkladná a aktivní práce osadních výborů, pestrá spolková činnost, péče o zeleň, úcta k tradicím a neutuchající aktivity občanů.

Vážení spoluobčané,
dovoluji si Vás pozvat na slavnostní vyhlášení výsledků Vesnice roku Moravskoslezského kraje 2013, které se uskuteční dne 16. srpna 2013 od 15.00 hod. v sále Kulturního domu v Jeseníku nad Odrou. O této akci budete ještě informováni po zpracování podrobného programu.

Závěrem bych Vám všem chtěl ještě jednou poděkovat za Váš aktivní přístup nejen při prezentaci, ale také za každodenní přínos pro rozvoj naší obce.

Mgr. Tomáš Machýček, starosta obce; Jesenický zpravodaj 3/2013

Fotoalbum ke stažení (.zip, 117 MB)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zobrazena.

K formátování textu můžete použít tyto formátovací HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>