«

»

Horecká traktoriáda + Horecký tuplák 2020

V sobotu 5. září 2020 proběhla devátá Horecká traktoriáda v areálu koupaliště a čtvrtý ročník Horeckého tupláku. Minulý rok jsme si dali pauzu a letos opět uspořádali oblíbenou traktoriádu a tuplák. Akci organizovali hasiči, Osadní výbor a dobrovolníci. Ceny do tomboly věnovala obec Jeseník nad Odrou a Hasiči Hůrka.

Spanilou jízdu jsme si nemohli nechat ujít – po novém asfaltu. Na jízdu obcí se vydalo asi 14 strojů.

Následovaly 4 soutěžní disciplíny. Té se zúčastnilo 9 strojů domácích i přespolních (Starojická Lhota). Výsledné pořadí určoval dosažený čas.

1. Překážková a dovednostní trať pro řidiče – bez stroje a přes vodu

Nejprve závodník přeběhl pontonový most přes koupaliště složený z barelu a dvou javorových fošen, pak přeskočil dětskou hasičskou bariéru, trefil se balónem do branky, nastartoval řetězovou pilu, uřezal špalek a roštípl ho sekerou. Do vody nikdo nespadl. Sprint převedl Radim Glogar, kdy do 16 vteřin měl hotovo.

2. Dovedností trať na fotbalovém hřišti – už se strojem

Startovalo se na klasickém místě za branou. Zavodník musel převrátit traktorovou pneumatiku, pak zajet a potom zacouvat, aby zazvonily oba zvonky na tyčkách. Následovala osmička kolem kulatých balíků slámy. Specialitou byla auto houpačka, která připomínala vor. Pak už jen cik cak přejíždění můstků a rovinka do cíle. Nejrychlejší byl Vláďa Kovařčík se svým speciálem Zelenáčem.

3. Tahání klády po trati v lese vedle hřiště – klasika

Za stroj se zapřihla kláda a za úkol bylo prokličkovat mezi stromy a vrátit se zpět. Nejlépe s kládou. Nejrychlejší byl Pavel Dorazil se Zetorem 30 – Máňou.

4. Bažina v lese u horeckého potoka – oblíbená

I letos se jela. K bažině vede slalom mezi stromy, pak už přejetí bažiny, udělání krátké smyčky, zas přes bažinu a zpět. Disciplínu zvládli bez vytahování druhým traktorem 4 závodníci. Nejrychlejší byl Jirka Segeťa s nízkým lesním speciálem – Dangerem.

Pojďme na celkové výsledky. Absolutní vítězem se stal Pavel Dorazil, na druhém a třetím místě Vláďa Kolenovský a Milan Vilček. Jinými slovy, Lhota dotahovala, ale Hůrka zabrala 🙂

Tuplák čepovaného piva – pro chlapy

Na soutěž se přihlásilo deset borců. Někteří vychutnávali, někteří klopili. Nejrychlejší byl Jarek – 7,10 s.

Krygl čepovaného piva – pro baby

Holky měly větší chuť soutěžit a přihlásilo se jich třináct. Nejrychlejší byla Nela, za 7,57 s bylo po pivu.

Kompletní listina výsledků je na konci fotogalerie.

Závěrem

Celkem se sešlo takových 19 strojů. Akci moderoval z tlampače Dan Glogar. Celý den byla na čepu Kofola, pivo. Ve stánku na jídlo bylo možno koupit párek v rohlíku a vepřovou kýtu.

Co dodat. Kofola došla, pivo došlo. Akce se zdařila. Soutěžícím gratulujeme k dosaženým výsledkům a děkujeme za účast. Návštěvníkům děkujeme za řádné fandění, velké díky patří všem za dobře odvedenou práci na zajištění průběhu akce a taky za praktické ceny.

Text: Jiří Segeťa, foto: Jiří Segeťa, Ladislav Segeťa, Veronika Segeťová

video z traktoriády

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zobrazena.

K formátování textu můžete použít tyto formátovací HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>