«

»

foto – Horecká traktoriáda 2014

V sobotu 20. září 2014 proběhla v pořadí již čtvrtá Horecká traktoriáda. Akci pořádali místní hasiči v areálu koupaliště.
Ve 14 hodin se do Hůrky sjelo na 10 traktorů, z toho 7 bylo domácí výroby. Traktoriádu zahájila spanilá jízda obcí zahumením a zpátky po cestě na koupaliště.


Poté již čekala na řidiče první disciplína. Zatím bez traktoru a byla o zdatnosti lesnické, zednické, fotbalové i plicní. Po uřezání dvou plátků klády motorovou pilou a naložení dřeva na kolečka se závodník měl dočutat s balónem k bráně a střelit gól. Cílem bylo pak nafoukat balónek až k prasknutí.

Druhá disciplína, už s traktorem, se odehrála v bahenní rokli u potoka, kde v průběhy trasy v lese měl traktor projet bahenní brod. Pár strojů bylo třeba z bahna vytáhnout nebo vytlačit ale nakonec všechny zdárně trasu dokončily.

Třetí disciplína se jela kousek vedle v právě pokáceném kusu lesa. Na připravené trase čekaly na závodníky přírozené překážky jako větve, pařezy, bahno, svahy, zatáčky a výmoly. Zde se projevila hlavně šikovnost řidiče a obratnost traktoru v nelehkém terénu.

Všechny tři disciplíny se hodnotily podle času a stanovilo se výsledné pořadí. Traktoriádu letos vyhrál Danilel Pospěch ze Starého Jičína,
druhý skončil Daniel Glogar a třetí Lukáš Hanzelka, oba z Hůrky. Jako nebodovací soutěž byla vyhlášena Miss traktor, zde sami diváci pomocí bodovacích pivních vršků dali hlas svému favoritu, nejvíc bodů získal postrk od Marka Segeťe z Hůrky.

Počasí akci oproti minulému ročníku letos přálo. Sjelo se sice nejmíń strojů za čtyři ročníky, avšak přihlížejících byla zase nejvíc. Dětem se asi nejvíc zamlouvaly projížďky s traktory, kde se mohly povozit a ty odvážnější traktory i řídit. Závodníkům děkujeme za účast, divákům za krásnou atmosféru a za rok se těšíme na Horeckou traktoriádu 2015 !

Ladislav Segeťa, místostarosta SDH Hůrka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zobrazena.

K formátování textu můžete použít tyto formátovací HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>