«

»

foto – Vesnice roku 2012

Vážení spoluobčané,
Jak jste byli informováni pozvánkou starosty obce Jeseníku nad Odrou, v úterý 5. 6. 2012 od 10.30 hodin proběhla v naší obci soutěž „VESNICE ROKU“. Navštívila nás desetičlenná hodnoticí komise. Uvítali je děti z mateřské školy a zaměstnanci obce s vtipným úvodním projevem, obecní slivovicí a koláčky.

V zasedací místnosti pak proběhla projektová prezentace naší obce, spolků a firem pod vedením starosty Mgr. Tomáše Machýčka. Pak si komise prošla prezentace části obcí a spolků, kde byly představeny kroniky a jednotlivé aktivity v obcích na fotografiích. Po zhlédnutí vystoupení základní školy komise nasedla na traktorovou vlečku a koňský povoz a projela si část obce do nedaleké pálenice. Tam komise diskutovala s místními občany, členy spolků a představitelů obce při výborném srnčím guláši a kvasnicovém pivě „Hrabětická třináctka“.

Byly hodnoceny aktivity občanů a spolků, společenský život v obcích, péče o stavební fond, obraz vesnice, občanská vybavenost, péče o veřejná prostranství, apod.

Ocenění jsme byli „MODROU STUHOU“ za společenský život. Je to druhé nejvyšší ocenění v krajském kole. Obec získala příslib dotace v rámci podprogramu „Podpora obnovy a rozvoje venkova“ ve výši 600 tis. Kč. Ocenění získává obec jako celé společenství. Znakem společenského života vesnice je mj. to, že jej vytvářejí lidé nejen pro sebe, ale i pro ostatní. K ocenění obce přispěly spolky, občané a osadní výbory, které udržují i obnovují tradiční i novodobé tradice a obyčeje. K získání ocenění přispěla ukázka a vedení kroniky obecní, spolkové a dokumenty obce.

Výsledky soutěže pro Moravskoslezský kraj.
Tabulka výsledků celé republiky (.pdf, 0,2 MB)

Rád bych tímto poděkoval všem zúčastněným a hlavně panu Ladislavu Segeťovi ml. za vytvoření nástěnné prezentace Hůrka a firmě Alsyko Security, s.r.o. za tisk.

Za osadní výbor Hůrka Daniel Glogar

Fotoalbum ke stažení (.zip, 100 MB)

1 komentář

skrýt

  1. admin napsal/a:

    Za SDH Hůrka blahopřeji obci Jeseník nad Odrou a všem přilehlým částem za Modrou stuhu, je to společné dílo všech! 😉
    Akce byla navzdory počasí hodně dobrá, škoda, že jsem musel hned po obědě (výborném srnčím guláši) zpátky do práce…

    Laďa Segeťa

    Opera Indonesian Local 11.64 Windows 7

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zobrazena.

K formátování textu můžete použít tyto formátovací HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>